Alapítvány - UNICEF Magyarország

Az UNICEF (United Nations International Children's Emergency Fund) az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja. Az alapot 1946 decemberében hozták létre azzal a céllal, hogy a II. világháború utáni Európában fagyoskodó, éhező és beteg gyerekeknek ételt, ruhát és gyógyszert juttassanak el.

Az UNICEF ma a világ 19o országában küzd fáradhatatlanul az alapvető missziója szerint: a világ gyermekeinek védelmét látja el. Tevékenységét 1965-ben Nobel-békedíjjal ismerték el.

Az UNICEF hiszi, hogy a biztonságos gyermekkor minden gyermeket megillet. Háború és katasztrófa sújtotta országokban segélyez: ivóvizet, gyógyszereket, oltóanyagokat biztosít a legrászorultabbaknak. Igyekszik a gyermekkor minden szakaszában támogatást nyújtani, így a csecsemőhalandóság visszaszorításáért folytatott küzdelem és a korai fejlesztés éppen annyira hangsúlyos programja, mint amilyen a kamaszok védelme. Különös figyelmet szentel a lánygyermekek védelmére, az őket sújtó kirekesztéssel, hátrányos megkülönböztetéssel szembeni fellépés prioritás a szervezet számára. Vallja, hogy a tanulás kiutat biztosíthat a nyomorból, ezért az oktatás is hangsúlyos terrénum; a természet, akár az emberi tevékenység okozta katasztrófák színterein egyaránt igyekszik biztosítani a gyermekek tanulásához szükséges alapvető eszközöket, körülményeket. A klímaváltozás ismertetése, környezetvédelemre való tudatos nevelés vamint az emberi jogokra való érzékenyítés szintén céljai, mert tudja, hogy a gyermekek tudatos, magukért és közösségükért felelősséget vállalni képes felnőtté nevelése a jövő záloga.

A REDKEN CUT-A-THON ÁLTAL TÁMOGATOTT PROJEKT: A ROHINYGAI MENEKÜLTVÁLSÁG

A rohingyák egy kisebbségi népcsoport, akik régóta Myanmar nyugati partvidékén élnek, azonban a korábbi katonai junta, valamint az ország jelenlegi vezetése sem ismerte el őket állampolgárokként. 2017 augusztusában etnikai tisztogatások kezdődtek Myanmarban azzal a feltételezett céllal, hogy a rohingyákat elüldözzék otthonaikból és tömeges gyilkosságokkal félemlítsék meg őket. Teljes falvak tűntek el a térképről, az erőszak elsőszámú áldozatai a nők és a gyerekek, legalábbis a túlélők elmondásai szerint elsősorban őket érték a minden képzeletet felülmúló brutális támadások.

A rohingyai menekültválság - Cut-A-Thon 2018

2017 óta 1,2 millió rohingya civil – köztük 720 ezer gyermek – menekült át a zöldhatáron a szomszédos, szegénységtől sújtott Bangladesbe, hogy védelmet találjon családja számára. Sokan közülük árván, vagy félárván maradt gyermekek, akik végignézték szüleik erőszakos halálát, valamint olyan nők, akik gyermekeiket veszítették el a vérontásban.

A területen nincsenek kövek, a lakók sátorokban húzzák meg magukat, amelyeket a most megérkező monszun bármikor elsodorhat. A nedves időjárás és a körülmények segítik a betegségek, így például a kolerajárvány terjedését, amely százezrek életét olthatja ki néhány nap leforgása alatt. Gyermekek élete múlhat kisösszegű támogatásokon, egy-egy oltáson, gyógyszeren, a szakértők figyelmén.

A rohingyai menekültválság - Cut-A-Thon 2018

A 8 éves Junaid Mohammed születése óta deformált lábakkal él. A tábor csúszós útjain most még nehezebb dolga van, de szerencsére a barátja minden reggel segít neki eljutni az iskoláig.

Az UNICEF folyamatosan azon dolgozik, hogy a veszélyben lévő rohingya gyerekek ezreinek egészségét és védelmét biztosítani tudja, különösen az olyan fertőző betegségek ellen, mint a vízzel terjedő megbetegedések, vagyis a hasmenéses járvány, illetve a kolera. A jelentések szerint több mint 200.000 gyerek van közvetlen veszélyben, ebből 25.000-nek azonnali életmentő segítségre van szüksége.

REGISZTRÁLJ TE IS A CUT-A-THONRA ÉS A BEFIZETETT ÖSSZEGGEL (10.000 FT) MEGMENTHETED 200 GYERMEK ÉLETÉT A VÉDŐOLTÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN!